rihanna-met-gala-872x468.jpg

In calendarul evenimentelor de fashion putine date sunt la fel de importante ca prima zi de luni din mai. #firstmondayinmay

Atunci are loc strangerea anuala de fonduri pentru Institutul de Costume, tinuta la Muzeul Metropolitan de Arta din New York.

De-a lungul anilor, zeci de designeri de top au fost omagiati, numele acestora fiind tema principala a galei, iar zeci de milioane de euro au fost stransi pentru donatii ce au ajuns la “the Met”.

Tema de anul acesta l-a celebrat pe japonezul Rei Kawakubo, head designer-ul celebrei case Comme des Garçons, fiind expuse atat colectii vintage, cat si cele mai hot piese ale momentului.

“Gala Met a devenit reflectia culturii noastre, care este intr-o continua schimbare”. spune Hamis Bowles, unul dintre editorii internationali ai publicatiei Vogue.

Cele mai in voga vedete autohtone se bat pentru titlul de cea/l mai bine imbracat/a; iar castigatoarea incontestabila de anul acesta a fost indrazneata Rihanna, care ne-a obisnuit cu stilul ei nonconformist. Ne-a demonstrat inca o data ca este regina balului. A respectat tema, aceasta fiind imbracata intr-o rochie semnata Comme des Garçons, accesorizata cu o pereche de sandale-gladiator over-the-knee, care ne confirma reintoarcerea trendului in aceasta vara.